intervisiebegeleider

“Vanuit de leergang ‘leidinggeven als professie’ (LAP) is Mieke intervisiebegeleider voor onze leergroep. Rustig en met gepaste betrokkenheid begeleid zij het proces. Ze leert ons andere vragen te stellen en meer boven de ingebrachte casus te staan. Dit zorgt voor meer diepgang. Het resultaat van een sessie is voor mij  vaak positief verrassend”

Trisca Bosch, Hoofd Zorgteam UMCG

“Mieke heeft ons vanaf het prille begin van de interne coachpool begeleid. Ze hielp ons de professionele context van de pool te formuleren en begeleidt nog steeds de intervisies die we elk kwartaal hebben om de kwaliteit van onze coaching te blijven onderzoeken/stimuleren.

Met humor en soms confrontatie zet ze ons aan het werk én aan het nadenken. Met haar uiteenlopende werkvormen zorgt ze ervoor dat het elke keer weer leuke en inspirerende bijeenkomsten zijn”

Thea Rietsema en Heleen Doevendans, interne coaches Gemeente Groningen

“Ik heb een paar jaar terug deelgenomen aan een netwerkgroep en ik zit nu weer in een nieuwe groep. Mooi hoe Mieke uit haar netwerk mensen samenbrengt die goede verstaanders zijn voor elkaars positie en vraagstukken. De gesprekonderwerpen kunnen variëren van instrumentele tips tot strategische kwesties of persoonlijke dilemma’s. Steeds wordt weer duidelijk hoe ieder in zijn eentje maar een deel van ‘de werkelijkheid’ ziet. Na inbreng is het beeld van wat speelt altijd rijker en dan nemen ook de opties toe. Eigenlijk heel simpel maar elke keer weer bijzonder. Fijn om te voelen dat iedereen zoekt of worstelt of juist trots is. Dat delen is fijn en kan niet in elke setting. Mieke is een vakvrouw in het maken van een goede en veilige groep waarin het professionele en persoonlijke in samenhang hun unieke plek hebben.“

Mariken Ligtvoet clustermanager Sociaal Domein Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel en plv directeur Gemeente Achtkarspelen

Informatie over intervisiebegeleider

Intervisie is een beproefde methode om samen te leren. Het nodigt uit tot professioneel zelfonderzoek en draagt bij aan kwaliteit. Bovendien stimuleert het tot nederigheid: hoe goed ook in ons vak als leider of adviseur, er zijn altijd dingen die we over het hoofd zagen. Die we niet bedachten, niet erkenden of niet deden. Anderen kunnen ons helpen ruimer te kijken en ruimhartiger te zijn.

Ik verzorg in company intervisie bij diverse teams, zowel voor leidinggevenden als voor professionals. Tevens maakte ik ‘train de trainer’ trajecten voor begeleiders van intervisiegroepen.

Daarnaast formeer in netwerkgroepen. Groepen van mensen uit mijn netwerk die ik ‘bij elkaar vind passen’ en die in mijn ogen baat kunnen hebben bij contact met elkaar. Zes bijeenkomsten van een dagdeel onder mijn begeleiding en vaak kiest een groep voor verlenging. Bestuurders, adviseurs, gemixte groepen. Momenteel begeleid ik mijn zevende groep!

Belangstelling?